Onze Dansers

Caroline_kyra_portretCaroline is de artistiek leider van KYRA sinds de oprichting. Zij danst al 17 jaar bij Catherine Redmond en heeft naast het behalen van diverse Nationale titels ook meerdere malen gedanst op de World Irish Championships, Europese Kampioenschappen en All Ireland Championships, waar zij enkele keren de felbegeerde “recall” heeft behaald.

 

  

IMG_0900 (2)

Heleen danst sinds haar 12e jaar  bij dangroep KYRA. Zij heeft meerdere jaren ervaring met kampioenschapsdansen op het hoogste niveau en reist naar diverse buitenlandse competities om prijzen in de wacht te slepen. Heleen danst als sinds haar 8e bij Catherine Redmond en heeft in korte tijd zich opgewerkt van primary danser tot “Open Champion”.

 

 

IMG_0885 (1)Lisette is op haar vierde begonnen met dansen bij een kindervolksdansgroep. Met deze groep heeft zij veel opgetreden en maakte zij uiteindelijk kennis met de Ierse dans. Deze uitdaging beviel haar goed en op haar vijftiende is zij dan ook gaan dansen bij de Redmond school. Lisette is ondertussen een ervaren Open Championship danser en reist nu door heel Europa om aan diverse kampioenschappen deel te nemen. In 2011 is zij Europees kampioen van het vaste land geworden en heeft zich meerdere malen met het Ceili team gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen.

 

IMG_0907 (2)Noreen staat al op het podium vanaf haar allerjongste kinderjaren. Ze heeft sinds haar 6e jaar al meegedaan aan wedstrijden en optredens binnen de Redmondschool en is performer in hart en nieren. Naast het dansen bespeelt ze ook diverse Ierse instrumenten zoals de Bodhran en Banjo. Als kerndanser in het Ceili team van de Redmond school heeft ze de Europese titel behaald en 5 jaar op rij gedanst op de Wereldkampioenschappen.

 
IMG_0909 (2)

Emma is vanaf kinds af aan opgegroeid met ierse dans en optredens. Zij is begonnen bij Catherine voordat ze 6 jaar was en heeft altijd een onderdeel uitgemaakt van de performance groep van de school. Sinds de oprichting van KYRA is zij een vast onderdeel van de showgroep. Emma heeft met haar solodansen eerder gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen en ook als onderdeel van het Ceili team heeft zij 5 jaar in rij succesvol gedanst op de World Championships.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s